Назад

Какво се случва в самолета?

Обучение

Дата: 13 юли 2016
Автор: Скайдайв СофияЧесто се шегуваме, че каквото се случва в самоелта, си остава в самолета. Но ще разкрием какво може да очаквате по време на първите си скокове по време на курса.

Важно е качването в самолета да се извършва бързо и в определения ред. Редът за качване и настаняване в самолета е противоположният на напускането му, т.е. първи в самолета се качват тези, които ще скочат последни.

Излитането е най-деликатната част от гледна точка на парашутиста. По време на излитането трябва да бъдем неподвижни и да предпазваме ръчките си, за да избегнем нежелателно разтваряне на парашута в самолета.

Преди излитането трябва да проверим още веднъж дали имаме всичко необходимо (парашут!, очила, висотомер, каска, радиостанция) и да проверим дали висотомерът показва „0”.

По време на набиране на необходимата височина за изпълнение на скока се извършват следните действия:

§ По време на излитане всички задължително са с каски

§ На височина 300 метра може да свалим каските до достигане на около 3000м.

§ На височина 1200 метра инструкторът ще Ви покаже къде се намира площадката за приземяване, за да можеш да се ориентирате бързо и лесно.

§ На височина 1500 метра трябва да потвърдите на инструктора височината, на която се намирате, симулирайки отварянето на парашута.

§ Използвате свободното време да си припомните мислено задачите по време на скока, от отделянето от самолета до отварянето на парашута.

§ На височина 2500 метра инструкторът ще Ви попита за последователността на действията при скока. Трябва да ги симулирате с движения, изговаряйки какво правите.

§ На височина 3000 метра трябва си поставите парашутните очила и каската, инструкторът ще Ви направи третата и последна проверка преди скока.

§ Две минути преди скока инструкторът ще Ви попита дали сте готови за скок.

§ Инструкторът отваря вратата на самолета и заема мястото си, след това ще Ви каже да заемете мястото си (което ще сте тренирали по време на теоретичния курс).

§ Следват две проверки с двамата инструктори (или само с единия, ако си във втората полвина на курса си) – въпрос и отговор – ОК? – ОК!

Скачаме!


Този сайт използва БИСКВИТКИ (cookies)