Назад

Топ 10 неща след „А“ лиценз

За парашутисти

Дата: 25 март 2020
Автор: Skydive SofiaЕто списък с топ 10 неща, които да направите сега, след като вече имате "А" лиценз и имате право да скачате с други парашутисти:

10. Задавайте въпроси

Знаете, че имате. Много, много от тях. Попитайте опитните скайдайвъри за екипировката, за новите неща, които спокойно можете да опитате в небето, начините, по които можете да подобрите уменията си, те могат да Ви препоръчат с кого да скачате и да обяснят всичко друго, което искате да знаете. Едно нещо е сигурно - парашутистите обичат да говорят за парашутизъм. Просто трябва да ги попитате. Така че започвайте!

9. Благодарете на Вашите инструктори

Независимо дали сте били звезден ученик или проблемно дете, Вашите инструктори работиха усилено, за да Ви помогнат с всяка стъпка напред и сега наблюдават как бебето им напуска гнездото. Нека да знаят, че оценявате всичко, което са направили, за да Ви помогнат да постигнете целите си. И най-добрият начин да им благодарите, е да продължите да растете като безопасен и активен парашутист.

8. Не се отказвайте!

Точно както по време на Вашето обучение, със сигурност ще срещнете някои препятствия, докато напредвате като парашутист. Разберете, че това не винаги е плавно плаване, и продължавайте упорито. Всяко предизвикателство, което преодолеете, ще Ви донесе страхотно усещане за постижение. Освен това не е толкова забавно, ако винаги е лесно!

7. Пътувайте

Особено в началото на парашутната си кариера, е лесно да се настаните в зоната си на комфорт в местната си дропзона. Но Вие ще пропуснете, ако не излезете и не опознаете света на скайдайвинга извън дома си. В други дропзони можете да намерите различни load organizers, различни самолети, разнообразни парашути и много повече, което да научите. Изследвайте!

6. Общувайте

Често парашутното общество, към което ще се присъедините, ще означава също толкова много за Вас, колкото и самото скачане. Нашият спорт е богат на разнообразни личности и хора, които стоят един до друг през най-добрите и през най-лошите времена. Това може да не се случи за една нощ, но полагайте усилия да насърчавате приятелства, които ще продължат да се развиват и обогатяват живота Ви.

5. Научете вашите АБВ

С толкова много нови неща, които Ви очакват, лесно е да изпреварите себе си. Но ако първо работите върху основните си умения, по-късно ще се радвате, че сте го направили. Изграждането на солидна основа ще Ви направи по-универсален парашутист в дългосрочен план. Вие не искате да бъдете онова чудо с 200 скока, който може да лети седнал (sit fly), но не може да се докосне до другите (dock) по корем (belly fly).

4. Включете се в партито

Не се страхувайте да се самопоканите на скоковете на другите и да помолете другите да скочат с Вас. Те не винаги ще кажат „да“ и не всеки скок е подходящ за Вас. Но ако сте честни с тях за нивото на уменията си след получения „А“ лиценз, ще откриете, че по-опитните парашутисти са готови да Ви помогнат и можете да научите много и да се забавлявате, като скачате с другите.

3. Тунел, тунел, тунел!

Може би сте чували как дори най-сериозните парашутисти се кикотят развълнувани като ученички, когато говорят за аеродинамичния тунел. Времето за тренировки в тунела е скъпо, но ако можете да го направите, дори и за кратко време - това ще подобри Вашите умения изключително много. И няма да можете да спрете да се усмихвате, докато се забавлявате!

2. Не се срамувайте!

Може да се чувствате притеснени да занимавате опитните парашутисти с Вашите въпроси или да ги помолите да скочат с Вас. Но в този момент от парашутния Ви живот, напредъкът Ви е до голяма степен върху собствените Ви рамене. Ако се отдадете на срамежливостта си, само ще се почувствате по-изолирани. Бъдете смели и проактивни и се представете на другите скайдайвъри. Те няма да Ви ухапят, най-вероятно ;)

1. Продължавайте да скачате!

Не позволявайте на предизвикателствата в началото да Ви пречат да се развивате! Има причина да стигнете до тук, никога не забравяйте това! Ще се справите с всяко препятствие, с което се сблъскате - независимо дали става въпрос за пари, време, неудовлетвореност или каквото и да било. Там, където има воля, винаги има начин.

Продължавайте скоковете с парашут, стига да ги обичате!

 

*По материал на USPA.org


Този сайт използва БИСКВИТКИ (cookies)