FAQ

ОБЩИ ВЪПРОСИ


Имате ли офис, от който мога директно да закупя ваучер в брой?

Не, имаме единствено онлайн магазин, където да поръчате и да изберете как да заплатите – чрез PayPal, на каса на EasyPay, с банков превод или в клон на Първа инвестиционна банка или с BPay на банкомат.

Къде се провеждат скоковете?

На летище Радомир (Sofia West Airport), на 12 км от град Радомир, малко след село Бобораци. През летния сезон скачаме за определен период на летище Приморско. Вижте подробности и карта с GPS координати тук. Пътят е оказан с табелки, а ако имате нужда от помощ – звъннете на 0888 840 842.

Колко време ще ми отнеме да скоча?

След като пристигнете на летището (минимум 30 минути преди резервирания час), ще се подготвите за скока, самият скок е 30 минути с изкачването със самолета, и ако имате видео, трябва да изчакате обработването му за още около 20 минути, тъй че отделете си час и половина да прекарате на летището, в случай, че няма забавяне заради лошо време или въздушен трафик.

Предлагате ли транспорт?

За съжаление не, но бихме могли да ви вземем от гарата в с. Кошарите и да ви докараме до летището, ако ни се обадите предварително. За по-големи групи бихме могли да организираме транспорт, ако имаме предварителна заявка.

Може ли моят приятел/ка да се качи в самолета да се повози, без да скача?

Не, нашите самолети са сертифициран единствено за парашутни скокове, който се качи, трябва да скочи. Вътре няма седалки или колани, за да бъде гарантирана сигурността при кацане.

Има ли кафене или ресторант на летището?

Ние предлагаме кафе, чай и безалкохолни напитки, а за храна или нещо за похапване моля донесете си, каквото желаете.

ТАНДЕМЕН СКОК

Има ли ограничение в килограмите?

Максималните килограми са 100кг. Няма изискаване за минимални килограми, но за децата – трябва да бъдат достатъчно големи, за да се събират в пасажерската раница.

Има ли ограничение в годините?

Няма горна граница, за деца – с присъствие на родител на място и по преценка на инструкторите индивидуално за детето. Ние не препоръчваме да скачат деца под 12 години.

Мога ли да се кача с моята GoPro камера и да се снимам сам/а?

За съжаление, личните камери и всякакви други принадлежности са забранени по време на скок, защото има опасност да се закачи част от парашута. Нашата екипировка се проверява периодично, за да се избегнат всякакви рискове, а и е застрахована за щети, причинени на трети лица.

Разбира се, няма никакъв проблем да се снимате на земята или Ваш близък да снима скока, а за заснемането на свободното падане предлагаме да се доверите на нашите професионални камерамени.

Мога ли да бъда в същия полет с приятеля/ приятелката ми?

Самолетът ни е за 4 човека, ако и двамата нямате заснемане – ще бъдете заедно в самолета, ако резервирате за един и същи ден и час. Ако имате заснемане, трябва да бъдете в отделни полети, за да има място и за камерамена.

Какво се случва с резервацията ми, ако времето е лошо?

За съжаление, скайдайвингът е изключително зависим от метеорологичните условия. Ние ще се свържем с Вас, за да преместим за друг ден и час, които са свободни и удобни за Вас. Ако нямате възможност да скочите, ще Ви върнем пълната сума (резервация или цялата).

Колко време продължава свободното падане?

Средно – 35-45 секунди

С каква скорост ще падаме?

Средната скорост в свободното падане е 240 км/ч, като тя зависи от килограмите ви – и тези на инструктора и позата, в която падате.

Какво да си нося?

Ние ще ви предоставим пасажерска раница и очила, ако времето е студено – гащеризон и ръкавици. Вие трябва да сте облечени с удобни дрехи и спортни затворени обувки, които няма да излетят (без джапанки, токчета и сандали). В студените месеци няколко слоя дрехи под гащеризона ще ви стоплят повече, отколкото обемисто яке.

През кой сезон е най-добре да се скача?

Ние скачаме от март до ноември обикновено, в зависимост от зимата. През пролетта е изключено красиво, през лятото можете да скачате по бански, ако имате желание, а през есента гората е във всички цветове и гледката е зашеметяваща, тъй че зависи от Вас!

Нося очила / лещи, това ще ми попречи ли да скоча?

Не, ако носите лещи, само предупредете инструктора си, за да предотвратите изгубването им, ако случайно паднат. Ако носите очила – ще Ви предоставим очила, с които да ги покриете и да можете да виждате гледките, без да се притеснявате, че ще загубите очилата си.

Осигурявате ли застраховка?

В цената на скока не е включена застраховка живот или злополука. Ако Вие имате желание, можете да си направите такава.

Мога ли да скачам, ако имам медицински проблем или скоро съм претърпял инцидент?

Посъветвайте се с лекар, ако имате съмнения, че скокът с парашут може да Ви навреди.

Има ли вероятност да не ми се отвори парашутът?

Нашите инструктори са професионалисти с минимум 1000 скока, най-опитният има 14 000 скока, с тях сте в сигурни ръце. Всички парашути са снабдени с резервен парашут и система за автоматично отваряне.

Имали ли сте инциденти?

За щастие, инциденти от създаването на Skydive Sofia не е имало, а при нас са скачали вече над 5000 човека.

Мога ли да скачам сам?

Да, ако имате лиценз. Свържете се с нас. Ако нямате, разгледайте информацията ни за курса за начинаещи.

ПОДАРИ СКОК

Докога е валиден ваучерът?

Девет месеца след датата на закупуване.

Поименни ли са ваучерите?

Не, ваучерите са с номер, чрез които се прави резервацията на ден и час и трябва да бъде предоставен в деня на скока. Ако по някаква причина човекът, на когото го подарите, не може да скочи, можете да го преподарите (ще Ви изпратим нов ваучер, ако е необходимо) или да го използвате Вие. Ако все пак никой няма да го използва, можем да Ви върнем сумата до 14 дни след плащането на ваучера.

ПЛАЩАНИЯ

Как мога да заплатя резервация или скок за подарък?

Skydivesofia.com поддържа всички популярни методи за електронни разплащания в България. Предлагаме плащане с ePay.bg и PayPal.com. На страницата за поръчка изберете предпочитания от вас метод за плащане и ще бъдете прехвърлени към страницата за плащане.

В случай, че нямате банкова карта, подходяща за онлайн плащания, изберете опцията за плащане в брой на касите на Easypay.

Поддържаме и плащане с вашата дебитна карта директно на банкомат, който поддържа услугата B-Pay. Списък с тези банкомати и адресите им можете да откриете тук.

Нямам акаунт в изброените системи за електронни разплащания, но имам банкова карта, как да платя?

Ако имате дебитна или кредитна карта, проверете дали тя поддържа онлайн плащания. Разгледайте страниците на системите за електронни разплащания, които предлагаме и вижте коя от тях е най-удобна за вас.

Ако все пак не желаете да разкривате акаунт, в която и да било от посочените системи, можете да заплатите без регистрация чрез eBG.bg.

Нямам възможност да платя онлайн, какво да правя?

Можете да платите в брой на касите на Easypay (Изипей АД) и техните партньори в цялата страна. Easypay e национална система за парични преводи, с над 1400 каси в цялата страна. Easypay има голяма мрежа от партньорски обекти, на които също можете да платите. Някои от партньорите са Централна Кооперативна Банка, Първа Инвестиционна Банка, Пикадили, Office 1 Superstore, Фантастико и бензиностанции OMV. Пълен и актуален списък с всички каси на Easypay можете да намерите тук.

Как става плащането в брой на касите на Easypay?

За да платите в брой на касите на Easypay (Изипей АД), изберете опцията "Плащане в брой" от страницата, в която правите вашата покупка. Така ще заявите, че желаете да платите по този начин и ще получите Вашия 10-цифрен код, който идентифицира предстоящото плащане. Запишете си кода и отидете в някоя от 1400-те каси на Easypay в страната. Лесно можете да откриете най-близката до вас каса на Easypay, като проверите списъка с каси тук. Кажете, че желаете да направите плащане чрез Easypay (Изипей АД) към интернет търговец и представете кода. Платете стойността на ваучера и напълно автоматично ще го получите на посочения от Вас email адрес.

Има ли допълнителни такси за плащане чрез PayPal, ePay, EasyPay?

Цената, която ще заплатите, ще бъде точно равна на обявената в сайта цена - без никакви допълнителни такси и удръжки.

Какъв срок имам да платя, след като направя заявка за плащане в брой на касите на Easypay или плащане чрез банкомат?

Когато изберете опцията „Каса на EasyPay”, реално пускате платежна заявка, при заплащането на която ще се издаде ваучер, който ще получите на вашия email. Срокът, в който можете да платите заявката, е 7 дни. Същият срок важи и за плащанията от банкомат с B-Pay меню. След този срок, кодът за плащане вече не е валиден и трябва да направите нова поръчка в сайта ни.

Как да платя от банкомат с обикновена карта?

Тъй като не всички банкомати поддържат B-Pay менюто за плащания, внимателно разгледайте този списък и намерете най-удобния за вас банкомат.

За да платите от банкомат, при правене на покупка изберете опцията за B-Pay плащане. Така ще заявите, че желаете да платите по този начин и ще получите вашия 7-цифрен код, който идентифицира предстоящото плащане. Отидете на един от банкоматите от списъка, посочен по-горе.

Поставете вашата карта в банкомата и от менюто изберете опцията Други услуги > B-Pay. В полето за код на търговеца въведете 60 000. В полето "Персонален код" (или "Номер на фактура") въведете получения 7-цифрен код.

Какво ще стане след като платя?

Ще получите имейл с вашия ваучер, който притежава уникален номер и е регистриран в нашата система. Подаръчните ваучери могат да бъдат валидирани за определена дата и час чрез този номер. Трябва да представите номера на ваучера в деня на скока.

Мога ли да откажа поръчката?

В 14 дневен срок след плащането на цялостната сума за извършвана услуга, можете да да откажете поръчката и да получите парите си обратно. Депозити за резервация на тандемни скокове не се връщат. Ако се обадите минимум 24 часа преди датата и часа на резервацията ви, ще променим резервацията за следващ свободен и удобен ден и час.

Този сайт използва БИСКВИТКИ (cookies)