За БСА

Ние имаме за своя мисия да популяризираме парашутизма като спорт за всеки.


Организацията е създадена през лятото на 2012 година от професионалисти. Ние целим да направим този спорт популярен и достъпен за всички, които искат да усетят как въздухът свисти покрай ушите с 240 км/ч и да почувстват тишината след отварянето на купола. Организираме различни мерoприятия за подпомагане на обучението, повишаване на квалификацията на парашутистите и професионалните инструктори, спомага обмяната на опит с други социации и държави, инициира курсове и семинари за безопасност и осигурява оборудване за парашутни скокове на членовете си.

Създадени сме в обществена полза. Основателите и членовете му са обединени от общи цели и принципи, като следват правилата на най-голямата парашутна организация в света – USPA - Американската асоциация, както и на BPA – Британската парашутна асоциация.

За да се докоснете до парашутизма, има няколко метода. Най-лесният от тях е скокът тандем – имате нужда само от желание, хубаво време и спортни обувки. Скокът се осъществява заедно с инструктор, към когото сте закачени и който върши цялата работа, а за Вас остава само да изживеете усещането. При тандемния скок инструкторът Ви помага да излезете на вратата, запазва стабилната позиция по време на падането, отваря парашута, управлява го и го приземява, а Вие се возите безгрижно. Ако искате да скачате сами и да се насладите какво можете да постигнете със собственото си тяло – за Вас е т.нар. AFF курс. Името идва от Accelerated Free Fall – това е най-бързият начин да се научите да бъдете стабилни по време на свободното падане. Курсът включва теоретична подготовка и 7 скока, всички заснети на видео и брифинг и дебрифинг преди и след всеки скок. За три дни с хубаво време спокойно можете да станете част от парашутния свят. След 25-тия скок и като придобиете увереност и умения, можете да кандидатствате за „А” лиценз и да станете лицензиран парашутист. БСА работи по правилата на USPA, т.е. лицензът, който ще Ви одобрим, ще бъде валиден в цял свят.

Членовете на БСА имат право на участват във всички семинари и обучения, организирани от aсоциацията. Също така, членовете могат да използват парашутите и останалата екипировка, собственост на БСА, без да плащат наем.

Част от нашите дейности са:

  • Публикуване на образователни материали, свързани с парашутизма
  • Тандемни скокове – имаме най-опитните инструктори
  • AFF курс – това е най-бързият и лесен начин да станете парашутист
  • Трениране на опитни парашутисти – всеки скайдайвър има нужда от малко помощ - имаме опитни треньори, който могат да ви посъветват и да направят скоковете безопасни и още по-приятни
  • Семинари, обучение на инструктори, курсове за управление на купола, релатив и свободно летене, обучение в аеродинамичен тунел (в Чехия, Англия, Словакия)
  • Социални кампании – с цел събиране на средства за лечение на деца и други нуждаещи се
  • Хора с двигателни проблеми скачат при нас – помагаме да сбъдват мечтите си
  • Организираме курсове за първа помощ на пострадали

Вярваме, че всеки може да скача, трябва само желание и подходящо време!

Този сайт използва БИСКВИТКИ (cookies)