Световно признат курс
Индивидуален подход
7 дни в седмицата


AFF КУРС ЗА НАЧИНАЕЩИ

Трябват ни само 3 дни и подходящи атмосферни условия, и ще ви направим парашутисти по най-съвременния и най-популярен по света метод на обучение


Accelerated Free Fall (AFF) е метод, който позволява усвояването на техниката на свободното падане за кратко време. Курсът е индивидуален, провежда се спрямо вашето свободно време и нашия график. Курсът включва седем самостоятелни скока, по време на които ще бъдете придружавани във въздуха от двама от най-опитните инструктори, които ще ви помагат да изпълните упражненията, предвидени за скоковете, и ще ви навигират по радиостаниция, за да се приземите безопасно.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КУРСЪТ

AFF е съкращение от английското Accelerated Free Fall (ускорено свободно падане) и е най-бързият метод за обучение на парашутисти. Също така е най-лесният начин за усвояване на техниката на свободното падане. След теоретична подготовка и упражнения на земята, ученикът скача на първия си скок с двама инструктори, които са до него, но той трябва сам да отвори и управлява парашута си, като за приземяването получава помощ по радиостанция. В рамките на 40-50 секунди свободно падане, инструкторът подава на ученика сигнали с ръце за отработване на правилната стойка и изчистване на техниката при свободното падане. Скоковете се извършват от височина 4200 м. Курсът на обучение включва 7 нива (7 скока), всичките с висококвалифицирани инструктори, лицензирани от USPA /Американската парашутна асоциация/. Първите нива са с двама инструктори, а следващите - с един. В програмата е включено и 5 часово теоретично обучение и видео филмиране на всички учебни скокове. Всеки завършил AFF курса придобива правото за самостоятелни парашутни скокове навсякъде по света, а след 25-ия си скок може да кандидатства за лиценз А по стандартите на USPA, за да може да скача и с други парашутисти.


Екипировка

По време на обучението ние ще ви предоставим всичко необходимо - парашут, гащеризон, каска, висотомер, очила, радиостанция.
Носете удобни спортни обувки (маратонки).
След приключването на курса можете да използвате за скоковете си екипировката, която предлагаме под наем.

Изисквания

Документи

Ще е необходима личната ви карта и направена предварително застраховка "Обща гражданска отговорност" за парашутизъм, както и декларация за здравословно състояние.

Възраст

Трябва да имате навършени 18 години, а за лица между 15 и 18 години е необходимо писменото съгласие на родителите. Горна граница няма, стига да имате желание и да сте във форма!

Здраве

Не трябва да бъдете под въздействието на алкохол или упойващи вещества. Ако страдате от епилепсия, сърдечно-съдови, психически заболявания или сериозни увреждания на опорно-двигателния апарат, е добре да се консултирате с лекар преди курса.


Цената 2600 лв. - включва:

Теория
Наземна подготовка
Цялостна екипировка
7 скока от 4200 метра
Видеозаснемане на всички скокове
Брифинг и дебрифинг след всеки скок
След успешното завършване на курса, до получаването на парашутен лиценз (лиценз А), парашутистите скачат на цена като лицензирани.

Този сайт използва БИСКВИТКИ (cookies)